Patch letöltések, hírek és leírások
1 látogató az oldalon
Patch kereső
Statisztika
Cikkek száma:
1043 darab
Fájlok száma:
1337 darab
Fájlok mérete:
179.8 GB
További World of Warcraft cikkek

World of Warcraft: Fall of the Lich King 3.3.0 10958 patch

Leírás Írta Caster 2009-12-14 18:41-kor, frissítve 2012-07-06 11:26-kor, megtekintve 2952 alkalommal
Rengeteg könnyítést tartalmaz a 3.3.0-as patch, Quest Tracking Interface (hasonló a quest helperhez), karakter készítő oldal könnyebben kezelhető és nem utolsó sorban 3 új 5 fős dungeon is bekerült a patch-be.

Javítócsomag tartalma:

Rövid leírás:

 • Grafikai változások, főként XP-t használóknak.
 • Kezdő questek megváltoznak.
 • Quest Tracking Interface (Mostantól nem kell quest helpert használni, mert ez jobb).
 • Weekly raid quest 5EoF és 5EoT-ért.
 • Három új öt fős dungeon (The Frozen Halls).
 • A kezdőknek több segítség, mert a karakter készítő oldal könnyebben értelmezhető lett és a játékban sokkal jobbak lettek a segítségi funkciók.
 • Az Interface options alatt jó pár új dolog található és könnyebben érthető (pl.:buffokat csoportba gyűjti, a map lekicsinyíthető és mozgatható "fogd és vidd" módszerrel)

Icecrown Citadel:

A Citadel 4 részre lesz osztva: The Lower Spire, Plagueworks, Crimson Hall és Frostwing Halls. Az elsőben az encounterek Lord Marrowgar, Lady Deathwhisper, a Gunship Battle és Deathbringer Saurfang lesznek - ez az a terület, amit elérhetünk rögtön a patch megjelenése után. Néhány héttel később megnyílik majd a Plagueworks, benne Rotface-szel, Festerguttal és Professor Putricide-dal. Újabb pár hét múlva elérhető lesz a Crimson Hall, benne a Blood Princes encounter és Blood Queen Lana'thel. Zárásként jön a Frostwing Halls, ahol Valithria Dreamwalker, Sindragosa és a Lich King vár majd ránk. Hogy bonyolódjon a dolog, a hard mode-ok unlockolásához meg kell ölni a Lich Kinget normál fokozaton - ha 10 fős hard mode-ot akarunk, akkor 10 fős változatban, ha 25 fős hard mode-ra vágyunk, akkor 25 fősben. Emellett a Lich Kinggel csak akkor szállhatunk szembe, ha előtte meghalt Professor Putricide, Blood Queen Lana'thel és Sindragosa is az adott héten. Tovább fokozva a helyzetet, Putricide-on 5 kísérletünk lesz az elején. Miután megnyílik a Crimson Hall is, újabb 5 kísérletet kapunk a professzorra és a Blood Queenre - vagyis maximum 10-szer próbálkozhatunk. A Frostwing Halls elérhetővé válása után ismét 5-tel bővül a kísérleteink száma, vagyis ez már összesen 15 lehetőség; de immár Putricide és Lana'thel mellett Sindragosának és a Lich Kingnek is bele kell férnie... Ez egyaránt érvényes normál és heroic nehézségen is. Ha elfogynak a kísérleteink, a fent említett 4 legnehezebb boss despawnol és nem lesz legyőzhető a következő resetig. Azért nem lesz semmilyen jutalom, ha úgy daráljuk végig a Citadelt, hogy x darab lehetőségünk megmaradt, vagy egyszer sem wipe-oltunk, esetleg ha egy tagja sem halt meg a raidnek (igen, achievement sem). Viszont ahogy telik az idő a patch kiadása után, úgy a heti kísérletek száma nőni fog - ezzel jelképezve az Ashen Verdict megerősödését. Emellett Varian Wrynn és Garrosh Hellscream is meg fog érkezni, és a jelenlétük egy - opcionálisan kikapcsolható - buffot jelent majd a raid számára, ami a tagok hp-jét, dmg-ét és healjét növeli. Ez a buff szintén erősödni fog, ahogy telik az idő.

DungeonSystem/LFR

 1. Egyéni személyes tapasztalatok, NEM a hivatalos patch noteban, egyéb blue postokban található infót írtam le.
 2. Nem telportál automatikusan az instába, ha megvan a teljes group, a minimapan található ikonra kattintva lehet teleportálni a dungeonba.
 3. Ha jó geared van, akkor nem fog rossz 'gearűeket' hozzáadnia grouphoz.
 4. Az újabb buildben néhány ikon szebb/másabb lett.
 5. Nem lesz Cross server LFR csak Cross Server LFG!!!
 6. Az LFG channel mostantól fővárosokban is használható.
 7. Weekly raid quest:10EoF a jutalom. 
 8. Ha kilépsz egy partyból akkor 15perces deserter szerű debuffot kapsz és nem használhatod a Dungeon Systemet.
 9. Egyszer DK-val, egyszer Priesttel játszottam, tehát ezért van, hogy néha tank voltam néha healer. 
 10. Faceless kiírta a Dungeon System és Raid Browserrel kapcsolatos Blue Postot: worldofwarcraft.hu-ra, Dungeon System/LFR tisztázása szintén Facelesstől ITT!
 11. Ha bármi kérdésed van kérdezz válaszolok.

Képeken illusztrálva:

1. Amint láthatjátok, a tank/healer/dps/leader szép kis ikonok lettek. Ki kell pipálnunk, hogy tank/dps vagy healerként játszunk és azt az instát amelyikbe menni szeretnénk, majd a Find Groupra rákattintani, lvl80-ban CSAK a Lich Kinges dungeonokra lehet keresni, itt:Specific Dungeons (itt található meg az összes szintednek megfelelő insta):

Dungeons

2. VAGY keresünk egy véletlenszerű instára, a következőkből választhatunk:

 1. Random Lich King dungeon (véletlenszerű inv  L.K. normál instákba)
 2. Random Lich King heroic (véletlenszerű inv L.K. hc instákba)

Ha kiválasztjuk a Random Lich King heroic-ot, akkor ki kell választanunk azt is, hogy tank/healer vagy dpsként játsuznk, majd rákattintani a Find Groupra (a reward, ha a group összeáll és sikeres lesz:2EoF és 26G 46silver,de ha egy nap többször használod akkor már csak 2 EoT jár):

Dungeons


3. Kiválaszthatjuk a Random Lich King normalt is(ha csak normal L.K. instá(k)ba szeretnénk menni, véletlenszerűen kiválasztottba) reward itt is fog járni:

Dungeons


4. Ha ez megvan és rákattintottunk a Find Groupra akkor remélhetőleg találunk is egy groupot és a következők fognak történni:
Kiírja, hogy a véletlenszerű groupunk készen van, tankként megyünk oda(vagyis amit választottunk),mennyi reward jár és belépünk az instába vagy nem. Lenyomjuk, hogy belépünk: Enter Dungeon.
UPDATE:Ha nem véletlenszerűen keresünk, akkor az alábbi kép annyiban tér el, hogy írja az insta nevét és hogy hány boss halt már meg. (jó esetben egy)

Dungeons

5. Miután lenyomtuk, hogy belépünk kiad egy Ready Check ablakot rajta mutatja a dpsek,healer és tank(ikonját) és, hogy ki mit nyomott le, végül ha mindenki készen áll(5zöld pipát látunk a dpsek, healer és tank ikonokon, ha nem áll mindenki készen akkor visszarak LFG-re) és betölti azt az instát amire gondol(oda teleportál) a rendszer, mert  CROSS SERVER LFG-vel működik (ezért tudtok csak az instába találkozni és ha kimész az instából akkor nem az insta bejáratánál találod magad, hanem ott ahonnan a teleportot az instába kaptad) és ott találkozunk a többiekkel és ott alakul meg a group is, itt a kép a Ready Checkről:

Dungeons

UPDATE:Miután kész a group és sikeres(random instára kerestünk), akkor kiírja rewardokat:

Dungeons comlplete

PATCH 3.3.0 Looking For Raid/LFR

6. A Raid ablak megnyitsánál niythatjuk meg az LFR-t,/LFR beírásával is megnyitható ez az ablak:

klikk a képre, nagyobb lesz7. Az LFR-nél választhatjuk, a Choose Raid-et, vagy a Browse-t. Utóbbival nézhetjük, hogy melyik raidre kik keresnek groupot. Innen invelhetjük is őket(alsó kép). A Choose Raidnél mi pipálhatjuk ki, hogy hova szeretnék menni(Az LFR-nél lehet keresni a régi raidekre, de a Dungeon Systemnél nem lehet a régi dungeonokra)adhatunk commentet, és szokás szerint ki kell választani, hogy tank, dps vagy healerként játszunk és ha szeretnénk, hogy aki a Browse-t használja lásson minket a kiválasztott raidnél akkor rá kell kattintani a List My Name-re(felső kép jobb oldal):

dungeons

Egyéb infók:
Ezt akkor mutatja, ha keresel egy groupot (mindegy, hogy véletlenszerűen vagy Te választottad ki, hogy melyik insta legyen) és azt mutatja, hogy a groupból hányan vannak meg, itt jelenleg  megvan a healer és 2dps és én healerként és dpsként keresek az instára, ezt úgy lehet előhívni, hogy rávisszük az egeret a minimapon található LFG ikonra:

Dungeons

UPDATE: Most már azt is írja, hogy mennyi az átlagos várakozási idő Lich King hc dungeonokra(vagyis amilyenre éppen keresünk, jó a tankoknak):

Dungeons

Ha már megvan a group és bent vagyunk az instába, és rávisszük az egeret a minimapon található LFG ikonra akkor  kiírja, hogy Teleport Out of Dungeon és erre rákattintva kiteleportál az instából oda ahonnan beteleportált és elmehetünk flaskokat vásárolni vagy elhagyhatjuk a groupot akár(mondjuk nem tudom kinek kellenek flaskák 5fősbe):

Dungeons

Ahogy Wolverine már írta, hogy ha előre megvan a groupunk akkor is lehet véletlenszerű intsába menni és jár a reward, csak annyit kell csinálni, hogy megnyitjuk az LFG-t, kiválasztjuk a Random Lich King normal vagy heroic-ot és rákattintunk a Join as Party-ra:

Dungeons


...de ha előre megvan a group nem muszáj véletlenszerű instába menni hanem kiválaszthatjuk, hogy pl.:Gundrak hc és rákattintunk a Join as Partyra, persze ezért nem jár reward.
Jöhetne a kérdés, hogy akkor miért pipáljam itt ki gundrakot ha megvan a group és semmi nem jár érte?
Azért, mert ha odarepülünk gundrakig az időbe telik, de ha LFG-n kipipálja a leader gundrakot akkor az egész group automatikusan odateleportálódik és nem kerül időbe.
A kép hozzá:

Dungeons


Végül még valami:
Ha keresünk dungeonra (Dungeon System bármelyik változata, véletlenszerű vagy nem, hc vagy nem)akkor nem kereshetünk raidre, ahhoz, hogy kereshessünk raidre, rá kell kattintani a Leave Queue(dungeonra való sorban állás elhagyása)-ra, tehát vagy raid vagy dungeon, kettő egyszerre nincs(pedig live-on 3.2.2-n lehet):

Dungeons 3.3.0

(forrás:WoW-Hungary)

World of Warcraft: Fall of the Lich King videó

Creative Commons License

Patch infó

Megjelenés dátuma:
2009-11-09
Ez egy Leírás típusú cikk, amihez nem tartozik letöltés.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy jelentkezz be.
Copyright © 2009-2024 Patchelj.hu - Minden jog fenntartva.