Patch letöltések, hírek és leírások
1 látogató az oldalon
Patch kereső
Statisztika
Cikkek száma:
1043 darab
Fájlok száma:
1337 darab
Fájlok mérete:
179.8 GB
A patch fogalma

A patch fogalma

A patch (más néven javítás, javítócsomag, frissítés, vagy magyarítva folt) egy szoftver, amelynek célja a számítógépes programokban előforduló hibák javítása, vagy a programok és azok kísérő adatainak frissítése. Ide tartoznak a különböző biztonsági rések és egyéb hibák javításai, valamint a használhatósági és teljesítménybeli fejlesztések.

Annak ellenére, hogy javítási célból jött létre, a rosszul megírt patch néha újabb problémákat is előhozhat. Néhány speciális esetben a frissítés szándékosan eltávolíthat bizonyos funkciókat, például akkor, ha a javítócsomag szolgáltatója a jövőben nem támogatott programrészeket szüntet meg, vagy letiltat egy eszközt.

Más szoftverekhez hasonlóan a videojátékokhoz is érkeznek frissítések az első kiadás után fellépő problémák javítására. Ezek megváltoztathatják a szabályait és egyéb algoritmusokat, valamint a teljesítmény optimalizálásával a játékélményt is növelhetik.
A legtöbb esetben ezek a frissítések a játék minél nagyobb kiegyensúlyozottsága érdekében készülnek, azért, hogy megakadályozzák a többjátékos módokban a tisztességtelen előnyszerzés lehetőségét.

Új funkciók és játékbeli módosítások is gyakran helyet kapnak a patch-ekben. Az ilyen típusú javítások gyakoriak az online FPS és MMORPG játékok esetében. Az MMORPG-k, amelyek általában nagyon összetett, nagy mennyiségű tartalommal rendelkeznek, szinte mindig nagymértékben támaszkodnak a javításokra, és frissítéseik sokszor új tartalmakat és képességeket adnak a játékosoknak.

Copyright © 2009-2024 Patchelj.hu - Minden jog fenntartva.