Patch letöltések, hírek és leírások
1 látogató az oldalon
Patch kereső
Statisztika
Cikkek száma:
1043 darab
Fájlok száma:
1337 darab
Fájlok mérete:
179.8 GB
További World of Warcraft cikkek

World of Warcraft 3.3.5 patch

Leírás Írta Caster 2010-06-30 06:17-kor, frissítve 2012-07-06 11:23-kor, megtekintve 4403 alkalommal
A World of Warcraft 3.3.5-ös javítócsomagjában egy új instát a Ruby Sanctum és egy figyelemre méltó bosst a Haliont, aminek az alakja nagyban hasonlít az eddig is meglévő sárkány bossokra.

A javítócsomag leírása:

Általános

 • A Ruby Sanctum, egy új 10 és 25 fős raid dungeon normál és heroic móddal elérhető tesztelésre. A bejárat a Wyrmrest Temple alsó részén van Dragonblighton.
 • A PTR-re másolt karakterek az achievementjeik nélkül kerülnek át, hogy gyorsabb legyen a másolási folyamat.

User Interface

 • Chat frame: a játékosok mostantól jobbklikkelhetnek bármilyen üzenetre (whisper, trade, general, party, raid stb.) és a menüből kiválaszthatják a Pop Out Chat lehetőséget. Ez egy új tabot nyit az adott üzenettípusnak, ami aztán unlockolható és bárhová áthelyezhető. A Pop Out Chat opciót használva egy játékossal folytatott whisperen a hozzá kapcsolódó beszélgetésből készít új fület. Az új whisperfülek felvillannak, ha üzenet érkezett rajtuk. A kurzort a chat frame fölé mozgatva az egér görgőjével scrollozhatunk a szövegen (szerk: igen, ezt eddig az alap chat nem tudta...). A játékosok az Interface Options menüben kiválaszthatják a Classic Mode beállítást, ami a 3.3.5. előttihez hasonló viselkedést biztosít a chatnek. A Simple Chat beállítási lehetőség megszűnik.
 • Friendlist: a chat frame bal felső részéhez adott új ikonnal megnyithatjuk a friendlistet. Az eddigi funkciók mellett most már hozzáadhatunk a friendlistre valakit a Real ID-ja alapján is. A játékosoknak kölcsönösen bele kell egyezniük, hogy Real ID barátok legyenek. Akik ezt választották, azok képesek lesznek frakciók, realmek és játékok között is csevegni egymással. A friendlist ablakába egy új fül is került, a Pending, ahol elfogadhatjuk vagy visszautasíthatjuk a Real ID barátmeghívásokat, illetve használhatjuk a Report Spam és Block Communication opciókat is. A játékosok 3 állapot közül választhatnak, amit a barátaik láthatnak: Available (elérhető), Away (nincs a gépnél) és Busy (elfoglalt). A frame tetejére felkerült a Broadcast ablak, ahol egyszerre küldhetünk üzenetet minden online levő Real ID barátunknak. Ez az üzenet egyben megjelenik a küldő Real ID adatai mellett a barátai listájában is.
 • a további Lua és XML módosításokról a vonatkozó fórumrészlegben olvashatnak az érdeklődők.

Frissítés:

 • Wryxian két dolgot jelentett be; az egyik, hogy az EU-s PTR még nem működik, és a másik, hogy ez alkalommal a megszokott 4 helyett 2 realm lesz majd nyitva: a Naralex és a Brill.

Bővebben a Ruby Sanctum-ról:

A Wyrmrest Temple alatt fekvő, megszentelt Chamber of the Aspects királyságok és hadseregek felemelkedésének és bukásának egyaránt tanúja volt. Tízezer éven át a dragonflightok szentélyei megszentelt földnek számítottak az összes sárkány számára, amik sértetlenek maradtak a Demon Soul megteremtése utáni káoszban és épen maradtak a Scourge-től is, köszönhetően a sárkánynemzetségek tagjai közötti szinte példátlan együttműködésnek. A vörös dragonflight - amelynek küldetése az Azerothon megtalálható élet védelme - volt a lelke egy próbaként létrejött összefogásnak a sárkányok között, amely Wyrmrest Accord néven ismert és amit ők a Ruby Sanctumból irányítottak. A sárkányok egyesülése valós lehetőségnek tűnik, legalábbis akkor, ha halálos veszély fenyeget.

És mégis a gyanakvás emészti a Wyrmrest Accord összes tagját a tanács létrejötte óta. Közvetlenül a Nexus Wart kirobbantó események után Alexstrasza the Life-Binder arra utasította gyermekeit, hogy gyorsan szabaduljanak meg minden belülről fenyegető veszélytől. A vörös sárkányok gyorsan felfedezték egy fészekaljnyi twilight sárkánytojásnak, Deathwing the Destroyer torz teremtményeinek rejtekhelyét a fekete sárkányok Obsidian Sanctumában.
A vörös sárkányok már le voltak kötve, egyszerre küzdöttek a Scourge és a kék sárkányok ellen, így nem mertek egy nyílt támadást indítani az Obsidian Sanctum ellen attól tartva, hogy így még több szövetségesüket vesztenék el. Ehelyett Alexstrasza házastársa, Korialstrasz tudatta a tojások helyét a dalarani Council of Sixben levő barátaival. Rövid időn belül - a sárkányok életét tekintve pillanatok alatt - halandó hősök jelentek meg az Obsidian Sanctumban és legyőzték Sarthariont, elpusztították a tojásokat és jelentős csapást mértek a twilight nemzetségre. A támadást nem követte elismerés, említés vagy megtorlás.

Most hátborzongató csend telepedett Wyrmrest Temple-re. A Ruby Sanctum bejáratánál álló őrök nyomtalanul eltűntek. A szentély termeibe vezető portál kövei megrepedeztek. Parázsló tűz csípős szaga terjeng az előtérben, és a Life-Binder szentélyének őrzésével megbízott vörös sárkányok nem válaszolnak testvéreik feléjük intézett misztikus üzeneteire.
Az őrök hiánya és az építmény meggyengülése épp elég indokot jelentenek arra, hogy a Wyrmrest Accord tagjait roppant aggodalom fogja el, de sokkal rosszabb az a feltételezés, hogy a Ruby Sanctumon, ahol egy fészekaljnyi vörös sárkánytojás és a vörös dragonflight jövője található, rést ütöttek. Folyamatosan zajlik a harc a Scourge ellen, ami napról napra több áldozatot követel, és az élet erői egyik legfontosabb erődjüket veszítenék el, ha a vörös dragonflight meggyengülne és szentélyük elpusztulna.

Ezek a fejlemények azonnali választ követelnek meg, de a Wyrmrest Accord sárkányainak rengeteg a kérdése. Gyakorlatilag semmit sem lehet tudni arról, ki a felelős a támadásért: a fekete dragonflight nem a türelméről és a megbocsátásáról híres, de létszámuk eléggé korlátozott Northrenden. Milyen hatalom lehet elég erős vagy vakmerő ahhoz, hogy megtámadja az ősi sárkányokat? Hogy tud egy ilyen ellenség észrevétlenül átjutni a templom őrei között? Egy közeledő légi vagy földi sereget biztosan észrevettek volna a Wyrmrest Temple védelmezői.
Jelenleg a Wyrmrest Accord tagjai és szövetségesei csak az elképzelhető legrosszabbat feltételezhetik: a Ruby Sanctumon belül minden élet a kihalás szélén áll, és csak az azonnali beavatkozás akadályozhatja meg, hogy megtizedeljék a vörös sárkányokat. Azonban rá kell jönniük, hogy az igazság ennél sokkal rosszabb...

Bővebben Halion-ról:

Halion egy kifejlett twilight sárkány, ennek megfelelően a képességei elsősorban a mágiára alapulnak. A harc 3 fázisú: a normál realmen kezdődik (itt Halion Fire spelleket használ), a twilight realmen folytatódik 75%-tól (itt Shadow sebzésre számítsunk), míg 50%-tól mindkét realmen egyszerre kell harcolni Halionnal a raid megosztásával.
A sárkány spelljei a következők:

 • Twilight Precision: Halion éleslátása miatt váratlan csapásokra képes, 5%-kal növelve hit esélyét és 20%-kal csökkentve az ellenfelek dodge esélyét.
 • Meteor Strike (Phase 1, 3): instant; 75000-85000 Fire sebzés minden ellenfélnek 12 yardon belül. A meteor pár másodperccel később csapódik be, és lángvonalat lő ki magából a talajon; heroic módban egy Living Inferno add is spawnol.
 • Flame Breath (Phase 1, 3): 2 s cast, 45 yard hatótáv; 39375-50625 Fire sebzés a Halion előtt elhelyezkedő ellenfelekre kúp alakban.
 • Fiery Combustion (Phase 1, 3): instant, korlátlan hatótáv; egy ellenfelet beborítanak a lángok, és 4000 Fire sebzést okoznak 2 másodpercenként. Minden sebződés egy Mark of Combustiont generál a célponton. Ha a Combustion lejár vagy dispellelik, a Mark stackjével arányos méretű tűzfoltot bocsát ki. A spellt a magic dispell és a curse dispell is eltávolítja.
 • Combustion (Phase 1, 3): instant, korlátlan hatótáv; 7000-9000 Fire sebzést okoz azonnal és további 2000 Fire sebzést 2 másodpercenként azoknak, akik a robbanás 6 yardos körzetén belül voltak.
 • Dusk Shroud (Phase 2, 3): instant; twilight energia árad ki Halionból, ami 2 másodpercenként 6000 Shadow sebzést okoz mindenkinek, aki a twilight realmen van.
 • Twilight Cutter (Phase 2, 3): egy koncentrált twilight energiasugár, ami komoly Shadow sebzést okoz mindenkinek, aki hozzáér. A sugár a két gömb között jön létre, amik a twilight realmen belül köröznek; 10 másodpercig tart, és 30 másodpercenként újrakezdődik.
 • Dark Breath (Phase 2, 3): 2 s cast, 45 yard hatótáv; 39375-50625 Shadow sebzés a Halion előtt elhelyezkedő ellenfelekre kúp alakban.
 • Soul Consumption (Phase 2, 3): instant, korlátlan hatótáv; egy ellenfelet beborít a sötét energia, és 4000 Shadow sebzést okoz 2 másodpercenként. Minden sebződés egy Mark of Consumptiont generál a célponton. Ha a Consumption lejár vagy dispellelik, a Mark stackjével arányos méretű sötét energiarobbanás történik. A spellt a magic dispell és a curse dispell is eltávolítja.
 • Consumption (Phase 2, 3): instant, korlátlan hatótáv; 8750-11250 Shadow sebzést okoz másodpercenként 6 yardon belül.
 • Corporeality (Phase 3): instant; a caster a fizikai és a twilight realm közötti fázisban létezik, így egyszerre sebez és sebezhető mindkettőben. A Phase 3 kezdetekor a Corporeality 50%-on van, és aszerint tolódik el, hogy melyik realmen sebződik erősebben a sárkány - ha a fizikai realmen, akkor a twilight realmen kevesebbet sebez és kevesebbet sebződik a sárkány, és természetesen ez fordítva is igaz. Célszerű úgy elosztani a dps-t, hogy a Corporeality 40-60% között legyen valahol.

Folytassuk egy videóval: az EF BIE EI guild az EU-Dalvengyr realmről produkál egy 25 fős normál Halion killt.

Végül lássuk az eddig megtalált lootok listáját; a heroic módú loot nem ismert, de 10 főnél iLvl264, 25 főnél iLvl277 szintű itemeket várjunk.

iLvl Típus Spec Slot Item

271 Plate Melee DPS Feet Apocalypse's Advance
271 Plate Spell Feet Foreshadow Steps
271 Plate Tank Feet Treads of Impending Resurrection
271 Mail Fizikai DPS Feet Returning Footfalls
271 Mail Spell Waist Split Shape Belt
271 Leather Fizikai DPS Wrist Umbrage Armbands
271 Leather Spell Wrist Phaseshifter's Bracers
271 Cloth Spell Wrist Bracers of Fiery Night
271 Cloak Spell Back Cloak of Burning Dusk
271 Neck Melee DPS Neck Penumbra Pendant
271 Finger Fizikai DPS Finger Signet of Twilight
271 Finger Spell MP5 Finger Ring of Phased Regeneration
271 Trinket Fizikai DPS Trinket Sharpened Twilight Scale
271 Trinket Tank Trinket Petrified Twilight Scale
271 Trinket Spell DPS Trinket Charred Twilight Scale
271 Trinket Healer Trinket Glowing Twilight Scale
258 Plate Melee DPS Wrist Bracers of the Heir
258 Plate Tank Feet Scion's Treads
258 Plate Spell Waist Surrogate Belt
258 Mail Fizikai DPS Shoulder Twilight Scale Shoulders
258 Leather Fizikai DPS Chest Gloaming Sark
258 Leather Spell Hands Changeling Gloves
258 Cloth Spell Hit Waist Misbegotten Belt
258 Cloak Spell MP5 Back Abduction's Cover
258 Finger Melee DPS Finger Zarithrian's Offering
258 Finger Spell Hit Finger Saviana's Tribute
258 Neck Fizikai DPS Neck Baltharus' Gift

 

A következő forrásokat használtuk fel:

WoW Hungary:

Egyéb külföldi oldalak:

Creative Commons License

Patch infó

Megjelenés dátuma:
2010-06-22
Ez egy Leírás típusú cikk, amihez nem tartozik letöltés.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy jelentkezz be.
Copyright © 2009-2023 Patchelj.hu - Minden jog fenntartva.